Registreren   ·   Inloggen
RSSrss

Serena Williams en Radwanska in finale Wimbledon

Bookmark and Share
serena williams(3)
Serena Williams en Radwanska in finale Wimbledon  | read this item

Gerelateerd tennisnieuws

De dames finale van Wimbledon krijgt dit jaar een clash tussen Amerika en Polen. In de finale van de gras Grand Slam staan namelijk Serena Williams en Agnieszka Radwanska. Beiden wisten vandaag hun halve finale in twee sets af te ronden en treffen elkaar nu in de finale van het belangrijkste tennistoernooi van het jaar.

Williams, die als zesde geplaatst is, moest het in de halve finale opnemen tegen de Wit-Russische Victoria Azarenka, die als twee geplaatst is. Williams liet vooral in haar eigen service games zien waarom juist zei al vier keer Wimbledon heeft gewonnen. Met maar liefst 24 aces was Azarenka kansloos. Die 24 aces gaven Williams ook een nieuw record met de meeste aces in een wedstrijd van dames tennis. Williams versloeg Azarenka uiteindelijk met 6-3 7-6(6).

De andere halve finale ging tussen de als derde geplaatste Radwanska en de Duitse Angelique Kerber, die als achtste geplaatst is. Radwanska speelt het hele Wimbledon al zeer goed tennis en liet dit tegen Kerber weer zien. Radwanska versloeg Kerber dan ook met 6-3 6-4.

Voor Williams is het de zevende keer dat ze in de finale van Wimbledon staat. Radwanska staat er voor de eerste keer.

Tags: , , , ,


Nieuws

Nieuws

Bookmaker ziet Federer voor zevende keer Wimbledon winnen thumbnail

Bookmaker ziet Federer voor zevende keer Wimbledon winnen

Om 15:00 uur gaat op het heilige gras van Wimbledon de finale van de heren van start. In de finale staat de als derde geplaatste Roger Federer uit Zwitserland en de als vierde geplaatste Schot Andy Murray. Nu is de grote vraag, wordt het Federer voor de zevende keer of Murray voor de eerste keer?
Serena Williams wint Wimbledon voor de vijfde keer thumbnail

Serena Williams wint Wimbledon voor de vijfde keer

De Amerikaanse Serena Williams heeft voor de vijfde keer in haar tenniscarrière Wimbledon gewonnen. De nummer zes van de plaatsingslijst was in de finale te sterk voor de Poolse Agnieszka Radwanska: 6-1 5-7 6-2.
LIVE: Wimbledon finale Serena Williams tegen Radwanska thumbnail

LIVE: Wimbledon finale Serena Williams tegen Radwanska

Hieronder kun je de finale volgen van Wimbledon. In de finale staat de Amerikaanse Serena Williams en de Poolse Agnieszka Radwanska. De wedstrijd zal om 15:00 uur beginnen.
Livestream: Serena Williams – Radwanska thumbnail

Livestream: Serena Williams – Radwanska

De dames finale van Wimbledon tussen de Amerikaanse Serena Williams en de Poolse Agnieszka Radwanska. Williams en Radwanska kwamen in het verleden twee keer eerder uit tegen elkaar. Beiden keren won Williams redelijk simpel. Voor Williams is het de zevende keer dat ze in de finale van Wimbledon staat. Voor Radwanska is het pas de eerste keer.
Federer en Murray in Wimbledon finale thumbnail

Federer en Murray in Wimbledon finale

De Zwitser Roger Federer en de Schot Andy Murray staan in de finale van Wimbledon. Zondag staan de nummer drie en de nummer vier op het heilige gras tegen elkaar.