Registreren   ·   Inloggen
RSSrss

Federer wint Wimbledon voor zevende keer

Bookmark and Share
roger federer(16)
Federer wint Wimbledon voor zevende keer  | read this item

Gerelateerd tennisnieuws

Roger Federer heeft Wimbledon voor de zevende keer in zijn tenniscarrière gewonnen. De Zwitser is daardoor de nieuwe nummer één van de ATP-wereldranglijst. In de finale was Federer te sterk voor de Schot Andy Murray. Federer was met 4-6 7-5 6-3 6-4 te sterk voor Murray en stuurde daardoor het Britse publiek in mineur naar huis.

Onder toeziend oog van duizenden Britse tennis fans en waarschijnlijk ook nog eens miljoenen Britten die aan de televisie gekluisterd zitten begon Murray ijzersterk aan de wedstrijd van zijn leven. De eerste service game van Federer werd dan ook meteen gepakt door Murray en Murray gaf die break in de eerste set niet meer weg.

In de tweede set ging Murray sterk door, maar Federer kwam wel beter in zijn spel. Murray kreeg bij 4-4 de kansen om te breaken, maar slaagde daar niet in. Bij 6-5 was het toen Federer die wel erin slaagde om te breaken en zodoende weer gelijk kwam.

Regen zorgde er in het begin van de derde set voor dat beiden tennissers naar binnen moesten zodat het dak van het stadion dicht kon. Na die pauze, en in een gesloten stadion, zakte het niveau van Murray. Terwijl Federer met weergaloos tennis de derde set naar zich toe trok. Voornamelijk in de service games van Federer had Murray weinig kans meer.

In de vierde set bleef Murray keihard werken voor elk punt, maar hij kon gewoonweg niet op tegen een losgeslagen Federer. Een break op 2-2 was genoeg voor Federer om de beslissende vier set naar zich toe te trekken. Murray probeerde het daarna nog wel, maar kwam er niet meer aan te pas.

Tags: , ,


Nieuws

Nieuws

Bookmaker ziet Federer voor zevende keer Wimbledon winnen thumbnail

Bookmaker ziet Federer voor zevende keer Wimbledon winnen

Om 15:00 uur gaat op het heilige gras van Wimbledon de finale van de heren van start. In de finale staat de als derde geplaatste Roger Federer uit Zwitserland en de als vierde geplaatste Schot Andy Murray. Nu is de grote vraag, wordt het Federer voor de zevende keer of Murray voor de eerste keer?
Serena Williams wint Wimbledon voor de vijfde keer thumbnail

Serena Williams wint Wimbledon voor de vijfde keer

De Amerikaanse Serena Williams heeft voor de vijfde keer in haar tenniscarrière Wimbledon gewonnen. De nummer zes van de plaatsingslijst was in de finale te sterk voor de Poolse Agnieszka Radwanska: 6-1 5-7 6-2.
LIVE: Wimbledon finale Serena Williams tegen Radwanska thumbnail

LIVE: Wimbledon finale Serena Williams tegen Radwanska

Hieronder kun je de finale volgen van Wimbledon. In de finale staat de Amerikaanse Serena Williams en de Poolse Agnieszka Radwanska. De wedstrijd zal om 15:00 uur beginnen.
Livestream: Serena Williams – Radwanska thumbnail

Livestream: Serena Williams – Radwanska

De dames finale van Wimbledon tussen de Amerikaanse Serena Williams en de Poolse Agnieszka Radwanska. Williams en Radwanska kwamen in het verleden twee keer eerder uit tegen elkaar. Beiden keren won Williams redelijk simpel. Voor Williams is het de zevende keer dat ze in de finale van Wimbledon staat. Voor Radwanska is het pas de eerste keer.
Federer en Murray in Wimbledon finale thumbnail

Federer en Murray in Wimbledon finale

De Zwitser Roger Federer en de Schot Andy Murray staan in de finale van Wimbledon. Zondag staan de nummer drie en de nummer vier op het heilige gras tegen elkaar.